Reiki Masters – Reiki cursussen

Vind jouw erkende Reiki Master

Een Reiki cursus volgen kan een van de mooiste gebeurtenissen zijn in je leven. De gift van Reiki in je handen is op een dag niet meer dan logisch en heel ‘gewoon’. De Reiki Masters in de lijst van Reiki Ryoho zijn erkend, degelijk opgeleid, geven cursussen en behandelingen, werken volgens Usui Shiki Ryoho (de traditionele reiki methode) en kennen een ethiekcode.

Rechts staan de aangesloten Reiki Masters op de kaart en kun je ook op regio of naam zoeken naar een geschikte Reiki master, om een Reiki cursus of Reiki opleiding bij te volgen. 

Reiki cursussen
De aangesloten Reiki Masters geven Reiki 1 en Reiki 2 cursussen. De Reiki cursus wordt afgesloten met een certificaat van een toonaangevende organisatie. Sommige Reiki masters, mede afhankelijk van de eigen wens en ervaring, kiezen ervoor opleidingen te verzorgen tot Reiki Practitioner of Reiki Master. 

Annet Boin

Arianne Groeneveld

Bart Creemers

Bas Buis

Caroline Tempelaar

Christian Menard

Daniel Gieskens

De Bruijn

Georgine Mol-de Roos

Jan Meijer

Janna Goudriaan – Pols

Jasperina Prinsen

Jerom Oudejans

Kees Driehuis

Lilian Canterburg

Marcelino Smith

Margaretha de Vries

Marieke Hegeman

Milou van Rooij – De Vries

Mirjam Kloppenburg

Nancy Pistolozzi

Naomi van Ree

Raymond Brockotter

Raymond Nijholt

Rudi Quaedackers

Sandra Jessurun

Sunny Nederlof

Toña Wong Chung

Loading...

Reiki cursus tarieven

min.adviesmax. **
1e graad Reiki cursus250,-300,-350,-
incl. organisatie, locatie, certificering, btw
2e graad Reiki cursus 500,-550,-650,-
incl. organisatie, locatie, certificering, btw
Reiki Practitioner1395,-n.v.t.1795,-
opleiding, syllabus, certificering, btw
Algemeen
Excl. lunch, koffie, thee, parkeren e.d.
** Individueel onderwijs kan afwijken.
Bijgewerkt juni 2022

Usui Shiki Ryoho is de naam die in eerste instantie alleen gebruikt werd door de Reikimasters die echt afstamden van de grondlegger en de opvolgers (net als het bestuur en alle aangesloten beoefenaars). Zodoende is het de term die Reiki Ryoho als organisatie meestal gebruikt.
Beoefenaars die reiki echt anders doorgeven, gebruiken de term echter (onterecht…) ook. Daarom raden we aan echt naar het niveau van de beoefenaar te kijken, niet alleen naar de naam die in de brochure, website of certificaat wordt gebruikt. Het niveau komt over het algemeen tot uiting door te kijken waar de beoefenaar bij aangesloten is (erkenning = herkenning).

Niveau van beoefening:
Het niveau van traditionele beoefening is het duidelijkst te herkennen door lidmaatschap van Reiki Ryoho.

Usui Shiki Ryoho is de Japanse naam van de methode en zegt niets over graad van beoefening, niveau of eventuele erkenningen. De Reiki-organisaties wel, zeker de serieuze daar deze echt de traditionele normen aanhouden en de aangesloten beoefenaars ook daadwerkelijk toetsen.

Noot:
Usui Shiki Ryoho wil zeggen: De manier van beoefenen van Mikao Usui / de school met de manier van werken van Usui.

Er zijn veel boeken geschreven over Reiki. Vanuit ons gezichtspunt gaat niet elk boek over Reiki zoals wij dat kennen en uitdragen. 

Reiki kent een orale traditie die van master op master en van master naar student wordt overgedragen Toch zijn er zeker een aantal boeken die je als referentie kunt zien voor de traditionele methode en wat deze voor je kan betekenen:

  • Complete Handboek Reiki | Sunny Nederlof & Bas Buis| uitgever Hemelz (boek en ebook).
  • Reiki, heel jezelf en anderen | H.H. Gunther, B. Muller & H.H. Gunther.
  • Reiki-groeiboekje | Arie Luijerink.
  • Ervaringen Met Reiki | Brigitte Ziegler.
  • Reiki | Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski & S. Sharamon.
  • Dagboek van Hawayo Takata | Helen Haberly (wat lastig te vinden).

Reiki Ryoho is een andere organisatie dan de Reiki Alliance.

Stichting Reiki Ryoho is een zelfstandige beroepsorganisatie, met normen, waarden en een klachtenrecht. Reiki Ryoho is er voor erkende Reiki Masters, Reiki Practitioners, cursisten en cliënten die een professional zoeken.

Er is wel een kleine overlap; de normen en waarden komen grotendeels overeen met de Reiki Alliance en de oprichters komen oorspronkelijk beide uit de Reiki Alliance. Het Usui-Profiel is gebaseerd op het document  ‘de vorm’ als geschreven door Phyllis Lei Furumoto en Paul David Mitchell.

Beide titels zijn beschermd. Deze zijn geregisteerd als gemeenschapsmerk bij het merkenbureau. Stichting Reiki Ryoho is de organisatie die de titels in beheer heeft en daarmee de kwaliteitscriteria bewaakt; Alleen wie voldoet aan de criteria van een degelijke scholing volgens de normen van het Usui Profiel, komt in aanmerking om een van de beschermde titels te voeren.

De titels zijn nodig, juist omdat de termen Reiki Master en Reiki Practitioner niet beschermd zijn. RM en RP geven daarmee duidelijkheid. 

Let op: iemand die niet op de lijst staat van erkende Reikimasters of erkende Reiki Practitioners mag de titel in ieder geval niet gebruiken.

Reiki Ryoho

Reiki Ryoho is zowel de beschermde naam van onze organisatie, als de naam waar wij de oorsprong mee aanduiden

Reiki

Is de energie waar Usui-Sensei mee werkte in zijn methode. Hij duidde de energie aan met het woord ‘Reiki’. (Rei-Ki is Zon en Kracht, vrij vertaald energie van de zon)

Ryoho

Staat voor school, voor richting en manier van werken.

Noot: de naam Reiki Ryoho en het logo met de R zijn beide beschermd.

Reiki Ryoho aangesloten Masters en Practitioners zijn professionals.

Inderdaad zit er verschil in het niveau van beoefening van Reiki, net als bij elke methode of behandelwijze overigens. De aangesloten Reiki Masters en Reiki Practitioners hebben een degelijke opleiding gevolgd – en verdiepen zich nog steeds. Dat heeft een positieve weerslag op het niveau van beoefening, ook voor de student en cliënt.

Elke leraar en healer is geheel zelfstandig. De foundation bemiddeld niet, maar beheert registers van afgestudeerde, erkende beroepsbeoefenaars.

In het register kan je iemand zoeken waar je de cursus of sessie bij wilt volgen en je kunt dan contact met hem of haar opnemen.

Ik hoorde van mijn Reiki Master dat er tussen de Reiki 1 cursus en de Reiki 2 cursus minimaal 3 maanden moet zitten.

Dat is correct. 3 maanden is een mooi minimum. Er is geen maximum, dus je kunt Reiki 2 ook 10 jaar erna volgen.

NederlandsEnglishFrançaisEspañol