Reiki

Helingswijze en spiritueel pad

Reiki wordt soms een helingswijze of geneeswijze genoemd, soms een methode voor spirituele groei of een methode tot heelwording. Er bestaat in dit opzicht geen zwaartepunt dat naar één van deze standpunten neigt, zij zijn allen waar. Het is een methode die werkt middels de mondelinge overdracht, de aanwezigheid van een leraar of behandelaar, middels het overdragen van energie of een bepaald trillingsnivo van behandelaar naar behandelde.

Reiki is qua uiterlijke vorm een methode om energie door te geven midels de handen. Op een dieper niveau is Usui Shiki Ryoho Reiki een spirituele discipline, een heelkunst en een mystieke school.

Elk mens, elke leraar, elke beoefenaar heeft zijn of haar voorkeuren hier in, vandaar dat de één helemaal gaat voor het mystieke deel, en de ander voor het deel van de heelkunst. Elke folder, elke brochure zal een ander deel belichten, zal het zwaartepunt elders neerlegen. En, dat speelt ook mee, elke leraar, elke behandelaar, elke beoefenaar kent zijn eigen scala aan veranderingen, zijn eigen processen hierin. Reiki is een methode die je in staat stelt terug te gaan naar de essentie van je Zelf, terug naar die plaats waar lichaam en ziel samen komen en in staat zijn de balans -weer- te herstellen.

Het is een methode die helend werkt op alle niveau’s en is voor velen de manier om met stress om te gaan en het leven te verdiepen. Anderen vinden in Reiki juist een methode om hun fysieke signalen om te buigen naar een algemeen welzijn en beter functioneren.

Zie ook het Profiel Usui systeem.