Het systeem kan je niet vinden

 • Als je inlogt doe je dat met de gebruikersnaam of het email-adres dat je ontving op het moment dat jouw Reiki Ryoho account aangemaakt werd. Dat kan je controleren in de email die je toen hebt ontvangen. Dat is gericht aan het juiste email adres en in die email staat ook de juiste gebruikersnaam.
 • Het maakt niet uit of je inlogt met je gebruikersnaam of met je email adres.
 • Als je in de tussentijd een ander email adres hebt verkregen, verzoeken we je dat aan het kantoor door te geven, dan passen we dat handmatig voor je aan.

Wachtwoord aanmaken lukt niet

Situatie:

 • Er is een account voor je aangemaakt en de details (gebruikersnaam) heb je ontvangen per email. Ook heb je een email ontvangen met een link om zelf te eigen wachtwoord aan te maken (die e-mail kun je altijd opnieuw aanvragen door te klikken op ‘wachtwoord vergeten’).

Probleem:

 • Je klikt op link in die email: er gebeurt niets of je krijgt de melding dat de link niet meer geldig is.
 • Je probeert het nog een keer en het resultaat is: hetzelfde… het werkt niet.

Wat kan er aan de hand zijn?

 1. Er zit soms teveel vertraging tussen het versturen van de email met de link en het bezorgen er van door jouw provider. Dan is de link niet meer geldig.
 2. Je hebt er op geklikt, ging even een glas water halen of pleegt een telefoontje en gaat even later verder. De link is dan niet meer geldig.
 3. Je hebt geklikt, en gebeurde niets… leek het. Je hebt weer een nieuwe link aangevraagd op de site bij inloggen, nu ontvang je wel een email met een link om je eigen wachtwoord aan te maken. Je klikt er op… en het werkt niet… want de email die je ziet is feitelijk de eerste email die door jouw provider te laat bij je bezorgd is, dus die link is allang verlopen.

Oplossingen

 1. Check of je email verbinding goed werkt. Stuur bijvoorbeeld een email naar jezelf, bij voorkeur met een ander account dat het ontvang email adres. De email hoort binnen 30 seconden ontvangen te zijn.
 2. Klik op de link in de email en doe onderwijl niets anders, dus maak het af zonder onderbreking. (Privacy wetgeving zorgt ervoor dat elk risico voor de gebruiker wordt vermeden, vandaar het achter elkaar, zodat niemand anders erbij kan)
 3. Vraag niet te snel een nieuwe email met link aan: je vraagt aan, wacht enkele minuten, klikt in je email programma op het verversen teken zodat het programma controleert of er nog emails voor je zijn. De aangevraagde email met de link voor je wachtwoord hoort in 99% van de keren binnen 5 minuten ontvangen te zijn.

Als niets lukt

 • Stuur een email met het verzoek om handmatig een wachtwoord voor je aan te maken.
 • Afhankelijk van de beschikbaarheid van de beheerder van (de technische kant van) de website ontvang je deze binnen enkele dagen een email met daarin het wachtwoord.