Artsen vastende yogi voor raadsel
AHMEDABAD (INDIA) – De artsen van de 83-jarige yogi Prahlad Jani uit India, die onlangs claimde al zeventig jaar niets te hebben gegeten en gedronken, staan voor een raadsel nu de man de afgelopen twee weken daadwerkelijk zonder eten en drinken heeft geleefd. Prahlad Jani.
Veertien dagen lang werd de yogi door een groep van dertig artsen 24 uur per dag geobserveerd in een ziekenhuis in de stad Ahmedabad. Tijdens zijn verblijf is de yogi lichamelijk van top tot teen gecontroleerd, zonder opzienbarende resultaten. De neuroloog die hem heeft onderzocht, concludeert in The Sun dat de heilige zijn energie uit andere bronnen haalt, zoals de zon.
Jani zelf zegt dat hij op jonge leeftijd is gezegend door een godin waardoor hij speciale krachten heeft gekregen. Nu de observatie erop zit, zal de yogi terugkeren naar zijn dorp. Hier pakt hij zijn dagelijkse routine van yoga en meditatie weer op.
Het onderzoeksteam hoopt dat de resultaten van het onderzoek van pas kunnen komen voor de overlevingskans van bijvoorbeeld soldaten en astronauten die zonder eten en water zitten.

Bas Buis
Author: Bas Buis

Reikimaster, bestuur Reiki Ryoho

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie