Reiki behandeling / Reiki therapeut

Een Reiki behandeling is helend, ondersteunend, heerlijk, soms confronterend en eigenlijk altijd aan te raden. Reiki geeft rust, brengt balans tussen lichaam en geest en helpt het systeem weer herinneren dat het meer is dan wat je ziet en denkt; een goddelijk wezen dat in de kern zuiver en heel is. 

Een Reiki therapeut van de lijst van het overkoepelende orgaan Reiki Ryoho is erkend, degelijk opgeleid, en geeft reiki behandelingen. Zij hebben een strenge selectie ondergaan voorafgaand aan de reiki therapeut opleiding en wederom bij aansluiting bij Reiki Ryoho. Elke aangesloten Reiki therapeut werkt volgens Usui Shiki Ryoho (de traditionele reiki methode) en hanteert een ethiekcode.

Rechts staan de aangesloten Reiki therapeuten op de kaart. Als je interesse hebt in een behandeling, kun je die op de kaart aanklikken. Ook kun je op regio of naam zoeken naar een geschikte Reiki therapeut, ook wel Reiki Practitioner of Reiki behandelaar geheten, om een behandeling bij te ondergaan. 

Reiki therapeuten

De lijst van erkende reiki therapeuten kan je hieronder vinden. Als je op de naam klikt, zie je hun informatie verschijnen.

Saskia de Schutter

Tanja de Jong

Amela Merdovic

Eva Bialystock

Joëlle van Schayik

Patricia Brosens-Tebbertman

Conny Comba

Anja Klaasse Bos

Bij Kim

Jose van der Poel

Janice Hinlopen

C.S. Blei-Amatdoerasit

Stefan Duteweert

Marlies Doeland

Bernadette van Gameren-Snijders

Nathalie de Vries

Michèlle Rambonnet

Marjan Pleunis

Hildegard Moonen

Berthy Cambier

Thea Koeleman

Jennie Schemmekes

Leonieke Pool

Annemiek van der Ham

Brigitte Maat-Schaghen

Ingrid Klok

Margo Vermaat

Annemiek Meulenbroek

Babette Kolen-Couzijn

Loading...

Reiki behandeling tarieven

minimaalmediummaximaal
60 minuten45,-60,-85,-
45 minuten35.-47,-65,-
30 minuten25,-35,-45,-

Ja en nee. Tot op heden hebben als organisatie bij bijna elke reiki beoefenaar wel een stukje van de essentie van reiki aangetroffen. We zeggen bewijst bijna, want er zijn genoeg gevallen bekend waarbij de reiki therapeut of reiki master (de mate van bewust afwijken laten we hierbij in het midden) iets beoefende dat echt op geen enkele wijze iets met reiki te maken had.

Welke behandelwijze de Reiki therapeut ook kiest; bij een erkende reiki therapeut is reiki is hetzelfde.

Het is wel zo dat een erkende Reiki therapeut meerdere technieken tot zijn of haar beschikking heeft. De keuze daarin is aan de Reiki therapeut, maar hangt ook af van de motivatie waarom iemand reiki wil ondergaan.

Het is niet gebruikelijk dat een reiki therapeut na afloop exact deelt wat – waar gevoeld werd. Een goede reiki therapeut maakt een afweging ‘wat dient het om de sensaties te delen met de cliënt’ en maakt daarin keuzes. Uiteraard zal de therapeut op verzoek wel een algemene indruk geven hoe het ging. 

Ja. Maar het is ook normaal als je dat niet ervaart. De sensaties, of het ontbreken daarvan, zeggen niets over het verloop van een behandeling. Het gevoel kan ook elke behandeling anders zijn. 

Schrijf je in voor de Reiki nieuwsbrief!

Ben je op zoek naar een erkende reiki master om een cursus of opleiding te volgen? Kijk dan bij het register van erkende reiki masters.

reiki master en reiki therapeut voor behandelingen - zegel erkend reiki ryoho