Maatregelen overheid per 02 februari 2021

Coronamaatregelen
De laatste maatregelen aangekondigd op 2 februari waren strenger dan sommigen gehoopt hadden. Eigenlijk waren we niet van plan een update te sturen, maar we zagen een mooi overzicht van zowel de routekaart van de overheid als van de steunmaatregelen, en sturen je hierbij een update.
In het kort:
Er mag maar weinig; op enkele eerstelijnsvoorzieningen en therapeuten na die gezien worden als onmisbaar zoals psycho- en fysiotherapeuten, hebben contactberoepen, cursussen en opleidingen geen mogelijkheid om cliënten en studenten te ontvangen. Er zijn wat omwegen denkbaar (die hebben we ook echt gezien) zoals studenten enkele dagen in een hotel ontvangen en lesgeven in de buitenlucht of communiceren middels een live-stream met de leraar ook ‘levend’ binnen het gezichtsveld, maar dat is meer voor de inventieven en heel creatieven onder ons.
Wanneer mag er dan wel weer wat:
Als we de routekaart van de overheid bestuderen is er hopelijk snel weer perspectief op fysiek onderwijs en therapie. De Routekaart biedt dat perspectief bij het een na hoogste niveau, niveau 3. Op dit moment zit Nederland in niveau 4.
Zie de routekaart bij de kopjes:
  • Werk
  • Culturele instellingen en evenementen
  • Onderwijs
  • Contactberoepen
De routekaart kun je hier downloaden: Routekaart
Steunmaatregelen:
De meeste therapeuten en leraren zijn zelfstandig ondernemer. De overheid heeft een heel scala aan ondersteunende maatregelen in het leven geroepen. Alhoewel sommige ondernemers het geluk hebben dat ze exact in de doelgroep en ideale omstandigheden vallen, is deze ondersteuning voor velen weliswaar niet genoeg maar het helpt wel.
Deze coronacalculator is samengesteld door VNO-NCW en MKB-Nederland en geeft je een mooi overzicht van de mogelijkheden. Ook de NOW 3.0, Tozo 3.0 en TVL 2.0 maatregelen zijn toegevoegd.
CoronaCalculator
Hier vind je de coronacalculator.
namens het bestuur,
Bas Buis

 

Bas Buis
Author: Bas Buis

Reikimaster, bestuur Reiki Ryoho

Vergelijkbare berichten