Maatregelen overheid

Zoals je waarschijnlijk gehoord hebt is er per 5 juni 2021 veel meer mogelijk. Dat betekent dat je, ook als je geen eigen ruimte hebt die alleen door jou en jouw studenten of cliënten gebruikt wordt, in ieder geval ook per 5 juni weer open kunt. Ook als je voor je gevoel heel voorzichtig bent, is dit misschien de tijd om te overwegen weer je activiteiten te hervatten.

Inloggen, uitloggen en beheer eigen profiel verbeterd

Per eind mei 2021 is de Reiki Ryoho website verbeterd qua inloggen en uitloggen.

  • Als je nu je wachtwoord intikt kun je bekijken wat je intikt (met het ‘oog icoon’ rechts ervan).
  • Na een wijziging van je profiel (dat is anders dan je vermelding in het register) krijg je een e-mail met bevestiging van de wijziging.
  • Het profiel aanpassen is gebruiksvriendelijk; foto aanpassen e.d. is veel makkelijker
  • Aanpassen van je wachtwoord is nu veel makkelijker en je kunt nu (met het oog-icoon) zien wat je intikt hebt, waardoor het bewaren ervan ook makkelijker is.

We hebben de indruk dat het alleen maar veel beter en makkelijker is geworden en verwachten geen inlog of uitlog strubbelingen.

Usui Shiki Ryoho e-mail adres

We kunnen ons voorstellen dat je trots bent om deel te zijn van Usui Shiki Ryoho; het te beoefenen en uit te dragen. Vanaf nu kun je als je wilt een eigen jouwnaam@usuishikiryoho.nl e-mail adres aanvragen. Daarbij kun je kiezen uit een doorstuur adres of een geheel eigen e-mail box. 

Het verschil:

Een doorstuur adres (forward) stuurt e-mail van jouwnaam@usuishikiryoho.nl door naar jouw bestaande eigen mailbox (dat kan dus elke andere provider zijn, van gmail tot hotmail e.d.) 

Een eigen mailbox is echt een geheel nieuwe mailbox die je toevoegt aan je computer, tablet en/of smartphone, net als gmail en hotmail. Dan ontvang je niet alleen e-mail, maar kun je ook versturen vanuit de nieuwe mailbox met het jouwnaam@usuishikiryoho.nl adres.

De e-mails worden geheel anoniem verzonden en opgeslagen. Elk doorstuur adres en elke mailbox is gehost bij Soverin, een provider die privacy heel serieus neemt. Dat betekent geen tracking, niets doorgegeven aan Google, geen reclame, een A+ grade SSL/TLS verbinding en privacy volgens Nederlands en Europees recht. 

De kosten zijn 15,- per jaar voor een doorstuur adres en 39,- per jaar voor een mailbox. 

Meer informatie: https://www.reiki-ryoho.nl/kosten-registratie-reiki-ryoho/
Bestellen van je adres: https://www.reiki-ryoho.nl/bestelling-mail-adres-box/

Veranderingen website later dit jaar

De software die de vermeldingen van de website regelt gaat worden vervangen door andere software. Het nieuwe systeem is beter, geeft op een kaart aan waar je als RP Practitioner of RM Reikimaster je praktijk hebt, stelt je als beoefenaar in staat meerdere locaties (praktijk of cursussen of beide) aan te geven, geeft de bezoeker de optie om te zoeken naar een master of practitioner in de buurt en de vermeldingen zien er grafisch ook heel mooi uit. Ook wat luxere opties zoals het toevoegen van een video (YouTube e.d.) Facebook en twitter profiel e.d. is hier ingebouwd. De nieuwe software is de afgelopen maand uitgebreid getest en werkt heel fijn. 

De integratie zal betekenen dat de vermeldingen in de komende maanden 2 of 3 keer enkele minuten tot een maximaal uur slechter te zien zullen zijn. Het inloggen en uitloggen zal niet meer veranderen; dat is nu al aangepast aan de nieuwe situatie! 

Reiki Ryoho zorgt ervoor dat de bestaande vermeldingen worden omgezet naar het nieuwe systeem. Daarbij is er wel een voorbehoud qua foto’s en illustraties. De kans is groot dat je die er zelf weer even bij moet zetten (dat werkt in het nieuwe systeem een stuk makkelijker overigens). Het is dan ook verstandig even te kijken welke illustraties je in je vermelding hebt gebruikt en deze te bewaren. Op een computer kun je deze naar je bureaublad slepen en op een tablet of smartphone kun je deze toevoegen aan de fotorol.

Zodra het systeem is omgezet ontvang je bericht hiervan. 

Vraag Reikimasters

We overwegen serieus om de website een pagina en zoekfunctie te geven met een overzicht van Reiki 1 en Reiki 2 cursussen, met datum, locatie, kaart, welke reikimaster, een link naar de vermelding van de reikimaster en een of meerdere foto’s als je die hebt. 

Het toevoegen van een cursusdatum is heel eenvoudig en vergt hooguit 2 minuten per cursusdatum. Daarnaast zal het toevoegen van jouw reiki 1 en 2 data geheel kosteloos zijn voor de aangesloten masters. Graag horen we of je hier gebruik van zou maken of niet. Een reactie kun je sturen naar: Bas Buis, e-mail adres basbuis@usuishikiryoho.nl 

Bas Buis
Author: Bas Buis

Reikimaster, bestuur Reiki Ryoho

Vergelijkbare berichten