Co-enzym Q10 verhoogt levensduur van kankerpatiënten

Co-enzym Q10 kan kankerpatiënten wier kanker al in een vergevorderd stadium zit, nog helpen. Uit een Deense analyse blijkt co-enzym Q10 (300 mg) de overleving met gemiddeld zeven maanden te verlengen; dat is gemiddeld 40% langer dan verwacht. De meeste patiënten namen daarbij nog andere antioxidantsupplementen: 5,7 mg vitamine C, 1,625 mg vitamine E, 487 microgram selenium, 5 mg foliumzuur, 25000 IU vitamine A en/of 76 mg bètacaroteen (behalve bij longkankerpatiënten).

Co-enzym Q10 is een antioxidant die erg hard nodig is voor de vitaliteit van de cel. De onderzoekers van de studie noemden de resultaten indrukwekkend, daar er voor de meeste kankerpatiënten geen genezing meer mogelijk was.

Bronnen:
Hertz N, Lister RE. Improved Survival in Patients with End-stage Cancer Treated with Coenzyme Q10 and Other Antioxidants: a Pilot Study. J Intern Med Res. 2009;37:1961 -1971

Vergelijkbare berichten

  • Amerikaanse senaat erkent natuurgeneeskunde

    Bron: www.iocob.nl: In september 2013 heeft de Senaat van de VS unaniem de resolutie (S. RES. 221) over natuurgeneeskunde geaccepteerd. Deze resolutie erkent de waarde van natuurgeneeskunde als een methode die veilig en effectief is, en die ook betaalbaar is. Amerikanen worden aanbevolen zich op de hoogte te stellen van het werk van natuurgeneeskundigen, vooral…

  • Vitamine B3 en D beschermen tegen de ziekenhuisbacterie

    Door het veelvuldige gebruik van antibiotica en desinfecterende producten zijn de zogenaamde superbacteriën een levensbedreigend probleem geworden in ziekenhuizen. Er zijn ondertussen een heel aantal ‘ziekenhuisbacteriën’, maar de bekendste is nog steeds methicilline resistente Staphylococcus aureus (MRSA). Enkele jaren geleden ontdekten wetenschappers dat mensen met een gebrek aan vitamine D veel meer kans hebben om…

  • Mogelijk sneller oud door drinken frisdrank

    Mogelijk sneller oud door drinken frisdrank door onze redactie internet LONDEN – Het drinken van fosfaathoudende frisdrank kan mogelijk de oorzaak zijn van een vroegtijdige veroudering van de huid, evenals van spierweefsel en van schade aan hart en nieren. Dat blijkt uit onderzoek van de gezaghebbende Harvard universiteit. Het onderzoek is weliswaar tot nu toe…

  • Vetten in pindakaas : goed voor je cholesterol

    Pindakaas bestaat voor maar liefst 55% uit vet, waardoor het veel calorieën bevat. Toch heeft pindakaas een gunstige werking op het cholesterolgehalte in het bloed. Het bevat namelijk met name onverzadigde vetzuren en maar weinig verzadigde vetzuren . Pindakaas bevat geen transvetzuren . De onverzadigde vetzuren leiden tot een stijging van het HDL-cholesterol en een…

  • Cannabisgebruik verlaagt IQ

    WASHINGTON – Het gebruik van cannabis maakt op de lange termijn dommer. Dit concluderen wetenschappers van de Duke University in het Amerikaanse Durham in een studie die bijna 40 jaar heeft geduurd. Er is nu bewezen dat hasjconsumptie ernstige schade toebrengt aan het centrale zenuwstelsel. Naarmate de proefpersoon jonger is bij het beginnen met blowen,…

  • Groenten en fruit verandert huidskleur

    Groenten en fruit verandert huidskleur Laatste update: 7 maart 2012 23:08info AMSTERDAM – Het eten van groenten en fruit zorgt voor meer rood- en geeltinten in de huid die samen zorgen voor een gezonde kleur. Foto: Gezondheidsnet Onderzoekers van de University of St. Andrews in Schotland, onderzochten of de hoeveelheid gegeten groenten en fruit effect…