|

Complementaire therapie in de praktijk – onderzoek

Complementaire therapie in de praktijk – onderzoek

Een onderzoek op basis van meerdere methodes van healing waaronder Reiki, verschillende bevolkingsgroepen, gezondheidsproblemen en wel of geen eerdere ervaring met healing.

  • Artikel door: Emmylou Rahtz
  • Intro: Engels
  • Taal artikel onderzoek (PDF): Engels

Background: Healing has not been well researched, and very little is known about who goes to healers, and what they experience. Methods: A survey of UK-based healers was undertaken with the help of The Confederation of Healing Organisations, asking healers to report on up to 20 consultations. Forms asked about the demography of healer and client, reasons for the consultation, type of healing, and outcomes. Both quantitative and qualitative data were analysed. Results: 278 returned forms from 39 healers (average age 58) were analysed.

Healing was described as Spiritual (69%), Reiki (15%) or Energy (10%). The clients had an average age of 57, and 76% were women.

The most common reasons for consulting were mental health problems and pain. 93% of the clients reported experiencing immediate benefits. Relaxation, improved wellbeing and relief of pain were often reported. In addition, 76 (27%) had some unusual sensory experiences during the session, such as feelings of warmth, seeing coloured lights, or tingling sensations. The majority of general comments about the experience were positive, and 68% made another appointment.

Conclusions: Older people, particularly older women, are the main recipients of healing in the UK, and they go for help with many problems, particularly mental health issues and pain. The majority have a positive experience , and come back for more. In addition to relief of symptoms, many have sensory experiences which could indicate that some special type of interaction was taking place between healer and healee.

Hier kun je het onderzoek downloaden KLIK

Vergelijkbare berichten

  • Witte groente of fruit verlaagt kans op een beroerte

    De consumptie van veel witvlezig fruit zoals appels en peren en witte groente als witlof of bloemkool, kan de kans op een beroerte met de helft verminderen vergeleken met personen die weinig hiervan eten. Dat blijkt uit een onderzoek van promovenda Linda Oude Griep die haar studie vandaag publiceert in het wetenschappelijke tijdschrift Stroke van…

  • Belangrijk als je je op B12 laat testen

    Aan de aanvragers van laboratoriumdiagnostiek (mbt B12) Voor de vraagstelling “vitamine B12 deficiëntie” wordt door de AKC al vele jaren de bepaling van vitamine B12 in serum als diagnostische test aangeboden. Door de toename in kennis van de metabole gevolgen van een tekort aan vitamine B12 weten we dat die bepaling niet voldoende sensitief is…

  • Groenten en fruit verandert huidskleur

    Groenten en fruit verandert huidskleur Laatste update: 7 maart 2012 23:08info AMSTERDAM – Het eten van groenten en fruit zorgt voor meer rood- en geeltinten in de huid die samen zorgen voor een gezonde kleur. Foto: Gezondheidsnet Onderzoekers van de University of St. Andrews in Schotland, onderzochten of de hoeveelheid gegeten groenten en fruit effect…

  • Over vetten en hormoon ontdekt dat vetten doet verbranden

    Dit artikel gaat er vanuit dat je al weet dat er 2 soorten vet bestaan: wit en bruin In spanje komt dat ook terug in de omschrijving van ham. Er bestaat ‘de goedkopere ham en die wordt door de winkel ook wel omschreven als ‘Jamon blanco’ (met wit vet) en de betere (gezondere) soorten zoals…

  • Verlies van vet met extra vitamine D

    Verlies van vetweefsel met extra vitamine D Iraanse wetenschappers gaven aan 75 mannen en vrouwen met overgewicht een supplement met 25 microgram vitamine D3 of een placebo. Na 12 weken hadden diegenen die vitamine D namen, bijna 3 kg minder vetmassa dan diegenen die een placebo namen. Ook de taille verminderde, maar het totale lichaamsgewicht…

  • Rode wijn beschermt brein

    Rode cliente wijn beschermt brein AMSTERDAM – Een ’wonder ingrediënt’ in de wijn kan de schade verricht door bloedklonten in de hersenen minimaliseren. Dat blijkt uit onderzoek van de Johns Hopkins University School of Medicine van het Amerikaanse Baltimore. De onderzoekers gaven gezonde geen muizen het bestanddeel resveratrol, dat in de zaden en schil van…