Groenten en fruit verandert huidskleur

Laatste update: 7 maart 2012 23:08info

AMSTERDAM – Het eten van groenten en fruit zorgt voor meer rood- en geeltinten in de huid die samen zorgen voor een gezonde kleur.

m1fz361a9bwb

Foto: Gezondheidsnet
Onderzoekers van de University of St. Andrews in Schotland, onderzochten of de hoeveelheid gegeten groenten en fruit effect heeft op de huidskleur en publiceerden hun bevindingen deze week in het online tijdschrift PLoS ONE.
De onderzoekers volgden vijfendertig personen zes weken lang. Ze hielden bij hoeveel groente en fruit elke persoon in die periode at en ontdekten dat de de huid roder en geler werd door meer groente en fruit te eten.

Aantrekkelijkheid

Ze ontdekten ook dat de verandering in huidskleur die geassocieerd wordt met het eten van groente en fruit in verband staat met aantrekkelijkheid. Dat laatste suggereert dat de huidskleurveranderingen verbeterde gezondheid laten zien.
In eerste instantie waren er 63 deelnemers, echter een groot deel kon al snel stoppen omdat bleek dat er gebruik gemaakt was van zelfbruinproducten en/of recentelijk zonnebaden. De overgebleven deelnemers aan de studie waren voornamelijk blank op twee uitzonderingen na met een aziatisch huidtype.

Bas Buis
Author: Bas Buis

Reikimaster, bestuur Reiki Ryoho

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie