Het zegt sommigen misschien niet veel, maar een website en de verbinding met de website kent ook een beveiliging. Vandaag de dag is een goede beveiliging geen overbodige luxe; naam en adres gegevens, telefoon, email en je hele profiel staat allemaal op de site en het is niet fijn als je gegevens rondzwerven of je profiel opeens ‘gekaapt is’.

Daarom is de hele website nu omgezet naar https. Dat herken je aan het adres in de browser, dat begint nu met https en aan het slotje in de adresregel van je browser.

Is er een nadeel?
Technisch en qua gebruiksvriendelijkheid niet, integendeel. Het maakt alles juist beter en veiliger. Ook omdat een aantal browsers nu waarschuwingen geeft als je naar een minder goed beveiligde website gaat. Maar als je een wachtwoord manager gebruikt zou het kunnen dat je nu een foutmelding krijgt. Als dat je overkomt: zoek je gebruikersnaam en wachtwoord weer op en tik deze ouderwets met de hand in. Een moderne wachtwoord manager vraagt je vervolgens of je de nieuwe gegevens wilt bewaren en de volgende keer gaat het wel weer automatisch! Als je geen wachtwoord manager gebruikt en het altijd handmatig ingeeft, merk je verder geen verschil.

Bas Buis
Author: Bas Buis

Reikimaster, bestuur Reiki Ryoho

Vergelijkbare berichten