AMSTERDAM – Vrouwen die ’s avonds genieten van een lekker drankje zijn doorgaans gezonder naarmate ze ouder worden.

Betere gezondheid op latere leeftijd

Vrouwen die af en toe een glaasje drinken hebben veel meer kans om de 70 te bereiken in goede gezondheid dan zware drinkers en geheelonthouders. Dit concludeerden onderzoekers van de Harvard School of Public Health na een studie onder 14.000 vrouwen. Eerder onderzoek toonde al aan dat alcohol ook positieve gevolgen heeft bij ontstekingen en verhoogd cholesterol.

Regelmatig drinken

De vrouwen die regelmatig een beetje dronken kwamen beter uit de test dan de vrouwen die af en toe een alcoholische versnapering namen. Het is ook gebleken dat het beter is om je drankconsumptie over de week te verspreiden dan om alles voor het weekend te bewaren. De vrouwen die 5 tot 7 dagen per week dronken hebben zelfs dubbel zoveel kans op een goede gezondheid vergeleken met niet-drinkers.

Drink met mate

De experts durven het gunstige effect echter niet alleen toe te schrijven aan alcohol. De voordelen van een slaapmutsje zouden mogelijk alleen gelden in combinatie met een gezonde levensstijl. Kijk ook zeker niet te diep in het glaasje, want drinken wordt ook in verband gebracht met slechte aandoeningen zoals borstkanker. Geniet dus, maar drink met mate!

Noot:

Rode wijn in combinatie met 400 mg foliumzuur maakt de kans op borstkanker niet alleen minder groot dan zonder foliumzuur, maar de combinatie rode wijn en 400 mg foliumzuur (dagelijks, het foliumzuur) laat de kansen op die ziekte zelfs dramatisch afnemen, nog beter dan foliumzuur zonder de rode wijn. Bron: onderzoek Australië.

Bas Buis
Author: Bas Buis

Reikimaster, bestuur Reiki Ryoho

Vergelijkbare berichten