Door het veelvuldige gebruik van antibiotica en desinfecterende producten zijn de zogenaamde superbacteriën een levensbedreigend probleem geworden in ziekenhuizen. Er zijn ondertussen een heel aantal ‘ziekenhuisbacteriën’, maar de bekendste is nog steeds methicilline resistente Staphylococcus aureus (MRSA).

Enkele jaren geleden ontdekten wetenschappers dat mensen met een gebrek aan vitamine D veel meer kans hebben om een MRSA-infectie op te lopen tijdens een verblijf (of bezoek) in het ziekenhuis. Vitamine D activeert specifieke genen, die op hun beurt meer dan 200 antimicrobiële peptiden (eiwitten) aanmaken die alle soorten bacteriële en virale infecties helpen bestrijden.

Recent ontdekte men nog een andere vitamine met een krachtige antibacteriële werking: vitamine B3 (niacinamide). Vitamine B3 verhoogt de activiteit van een bepaald gen, het C/EBPε. Mensen bij wie dit gen niet goed werkt, hebben een verzwakt immuunsysteem en zijn veel vatbaarder voor MRSA-infectie. Door het toedienen van vitamine B3 wordt Staphylococcus aureus tot 1.000 keer efficiënter gedood door het verzwakte immuunsysteem. Bij muizen die vitamine B3 krijgen vóór besmetting met Staphylococcus aureus, vindt men 100 keer minder van de bacterie in de milt en de nieren dan bij muizen die geen B3 kregen.

Wanneer je een ziekenhuisopname, zoals een operatie of een bevalling, gepland hebt, is het een goed idee om preventief extra vitamine D en B3 te nemen. Als je onverwacht in het ziekenhuis belandt, kan je met hoge doses van deze vitaminen nog altijd voor bescherming zorgen.

Daarnaast:
Er zijn nog een heel aantal andere natuurlijke antibiotica, die zowel preventief als therapeutisch toegepast kunnen worden: knoflook, kurkuma, probiotica, colloïdaal zilver, colostrum, lactoferrine, transferfactoren, gember, tea tree olie, oregano olie, groene thee extract,
Je kan eventueel ook essentiële oliën in de ziekenhuiskamer verstuiven: tea tree, grove den, sandelhout, eucalyptus, tijm, rozemarijn.

Bas Buis
Author: Bas Buis

Reikimaster, bestuur Reiki Ryoho

Vergelijkbare berichten