|

Dik van water

Geloof het of niet: van water kun je dik worden! Althans, dit stelt professor Adam Carey, voedingsdeskundige bij de Metropolitan Universiteit in Leeds. ” Water bevat verontreinigde stoffen die gezondheidsklachten veroorzaken. Zelfs gewichtstoename.”
Hollywood is niet blij met de uitspraken van de Britse deskundigen. Welke celeb zweert niet bij drie liter water per dag om het lichaam te reinigen, af te vallen en jeugdig te blijven?
Ons kraanwater is meestal vrij van bacteriën die maag- en darmproblemen kunnen veroorzaken. Recent Brits onderzoek toont echter aan dat dat lang niet overal het geval is. Zo krioelen de Londense waterleidingen van te hoge loodgehaltes, hoger dan de Europese regelgeving toelaat. Want lang niet alle 60.000 oplosbare chemicaliën in de watervoorraad kunnen worden gefilterd. Een van deze stoffen is bijvoorbeeld Bisphenol A (BPA), gebruikt bij de vervaardiging van plastiek, zoals babyflesjes. Verschillende studies koppelen de stof aan hart- en vaatziekten.
Water uit een flesje lijkt ook geen oplossing. “Eenmaal geopend, is het niet langer steriel en trekt het bacteriën aan, te vergelijken met een stilstaande vijver.” Toch blijft vocht noodzakelijk, benadrukt de professor. “Alleen heeft het geen zin om gezonde voeding en levensstijl te promoten als we ons water niet onder handen nemen.”

Vergelijkbare berichten

  • Simpele oogtest spoort Alzheimer op

    BAARN – De ziekte van Alzheimer kan mogelijk sneller opgespoord worden door middel van een simpele oogtest. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek van Lancaster University. Voor het onderzoek lieten de wetenschappers 18 patiënten met de ziekte van Alzheimer, 25 patiënten met Parkinson, 17 gezonde jongeren en 18 gezonde oudere mensen een oogtest doen….

  • Co-enzym Q10 verhoogt levensduur van kankerpatiënten

    Co-enzym Q10 kan kankerpatiënten wier kanker al in een vergevorderd stadium zit, nog helpen. Uit een Deense analyse blijkt co-enzym Q10 (300 mg) de overleving met gemiddeld zeven maanden te verlengen; dat is gemiddeld 40% langer dan verwacht. De meeste patiënten namen daarbij nog andere antioxidantsupplementen: 5,7 mg vitamine C, 1,625 mg vitamine E, 487…

  • Rode wijn beschermt brein

    Rode cliente wijn beschermt brein AMSTERDAM – Een ’wonder ingrediënt’ in de wijn kan de schade verricht door bloedklonten in de hersenen minimaliseren. Dat blijkt uit onderzoek van de Johns Hopkins University School of Medicine van het Amerikaanse Baltimore. De onderzoekers gaven gezonde geen muizen het bestanddeel resveratrol, dat in de zaden en schil van…

  • Schadelijk Wifi (straling) praktisch aangetoond

    Deense brugklasleerlingen verbazen wetenschappers met Wifi experiment Internationaal zijn wetenschappers enorm verblijd over de duidelijke uitkomsten van het biologie-experiment van vijf meiden uit de brugklas van Hjallerup School in Denemarken. Het experiment heeft inmiddels al veel interesse gewekt bij wetenschappers in Engeland, Nederland en Zweden. De meiden wilde weten of wifi straling effect heeft op…

  • Mogelijk sneller oud door drinken frisdrank

    Mogelijk sneller oud door drinken frisdrank door onze redactie internet LONDEN – Het drinken van fosfaathoudende frisdrank kan mogelijk de oorzaak zijn van een vroegtijdige veroudering van de huid, evenals van spierweefsel en van schade aan hart en nieren. Dat blijkt uit onderzoek van de gezaghebbende Harvard universiteit. Het onderzoek is weliswaar tot nu toe…

  • Spaarlamp mogelijk kankerverwekkend

    Spaarlamp mogelijk kankerverwekkend BERLIJN – Volgens Duitse wetenschappers kunnen spaarlampen mogelijk kankerverwekkend zijn. Ze zouden tijdens het branden gevaarlijke dampen kunnen uitstoten. Dat bracht het Duitse consumentenprogramma ’Markt’ van deze week aan het licht. Het heeft de lampen van verschillende producenten in een laboratorium in Berlijn laten onderzoeken. Daarbij bleek dat ’duidelijk meetbare hoeveelheden aan…