Groenten en fruit verandert huidskleur

AMSTERDAM – Het eten van groenten en fruit zorgt voor meer rood- en geeltinten in de huid die samen zorgen voor een gezonde kleur.

Onderzoekers van de University of St. Andrews in Schotland, onderzochten of de hoeveelheid gegeten groenten en fruit effect heeft op de huidskleur en publiceerden hun bevindingen deze week in het online tijdschrift PLoS ONE.
De onderzoekers volgden vijfendertig personen zes weken lang. Ze hielden bij hoeveel groente en fruit elke persoon in die periode at en ontdekten dat de de huid roder en geler werd door meer groente en fruit te eten.

Aantrekkelijkheid
Ze ontdekten ook dat de verandering in huidskleur die geassocieerd wordt met het eten van groente en fruit in verband staat met aantrekkelijkheid. Dat laatste suggereert dat de huidskleurveranderingen verbeterde gezondheid laten zien.

Onderzoek:
In eerste instantie waren er 63 deelnemers, echter een groot deel kon al snel stoppen omdat bleek dat er gebruik gemaakt was van zelfbruinproducten en/of recentelijk zonnebaden. De overgebleven deelnemers aan de studie waren voornamelijk blank op twee uitzonderingen na met een aziatisch huidtype.

Vergelijkbare berichten

  • Ontdekt hormoon maakt sporten overbodig

    AMSTERDAM – Amerikaanse wetenschappers van de Harvard Medical School hebben een hormoon ontdekt dat een vergelijkbaar effect heeft als sporten, zonder dat beweging nodig is. Ze schrijven over hun bevindingen in de online editie van het tijdschrift Nature van 11 januari. Lichaamsbeweging heeft een positief effect op verschillende organen in het lichaam, doordat het bepaalde…

  • Belangrijk als je je op B12 laat testen

    Aan de aanvragers van laboratoriumdiagnostiek (mbt B12) Voor de vraagstelling “vitamine B12 deficiëntie” wordt door de AKC al vele jaren de bepaling van vitamine B12 in serum als diagnostische test aangeboden. Door de toename in kennis van de metabole gevolgen van een tekort aan vitamine B12 weten we dat die bepaling niet voldoende sensitief is…

  • IJzer en heemijzer, het gevaar van tekort en de contradictie: darmkanker

    Wetenschappelijke studies over ijzer De overzichtsartikelen (meta-analyses) van gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde dubbelblinde humane studies (RCT’s) geven antwoord op de volgende vraag:“Is het slikken van voedingssupplementen zinvol?”. Ja bij een positieve conclusie en nee bij een negatieve conclusie. De overzichtsartikelen (meta-analyses) van cohort studies of van patiënt-controle studies geven antwoord op de volgende vraag:”Moet ik mijn voedingspatroon…

  • ‘Zonnen halveert kans op borstkanker’

    AMSTERDAM – Het kan helemaal geen kwaad om lekker te zonnebaden. Althans, dat zeggen Amerikaanse onderzoekers. Zij beweren dat het risico op borstkanker tot 50 procent beperkt kan worden als je elke dag drie uur in de zon zit. Verschillende testen in laboratoria suggereren dat borstkankercellen in staat zijn om vitamine D om te zetten…

  • Artsen vastende yogi voor raadsel

    Artsen vastende yogi voor raadsel AHMEDABAD (INDIA) – De artsen van de 83-jarige yogi Prahlad Jani uit India, die onlangs claimde al zeventig jaar niets te hebben gegeten en gedronken, staan voor een raadsel nu de man de afgelopen twee weken daadwerkelijk zonder eten en drinken heeft geleefd. Prahlad Jani. Veertien dagen lang werd de…

  • Cannabisgebruik verlaagt IQ

    WASHINGTON – Het gebruik van cannabis maakt op de lange termijn dommer. Dit concluderen wetenschappers van de Duke University in het Amerikaanse Durham in een studie die bijna 40 jaar heeft geduurd. Er is nu bewezen dat hasjconsumptie ernstige schade toebrengt aan het centrale zenuwstelsel. Naarmate de proefpersoon jonger is bij het beginnen met blowen,…