Groenten en fruit verandert huidskleur

AMSTERDAM – Het eten van groenten en fruit zorgt voor meer rood- en geeltinten in de huid die samen zorgen voor een gezonde kleur.

Onderzoekers van de University of St. Andrews in Schotland, onderzochten of de hoeveelheid gegeten groenten en fruit effect heeft op de huidskleur en publiceerden hun bevindingen deze week in het online tijdschrift PLoS ONE.
De onderzoekers volgden vijfendertig personen zes weken lang. Ze hielden bij hoeveel groente en fruit elke persoon in die periode at en ontdekten dat de de huid roder en geler werd door meer groente en fruit te eten.

Aantrekkelijkheid
Ze ontdekten ook dat de verandering in huidskleur die geassocieerd wordt met het eten van groente en fruit in verband staat met aantrekkelijkheid. Dat laatste suggereert dat de huidskleurveranderingen verbeterde gezondheid laten zien.

Onderzoek:
In eerste instantie waren er 63 deelnemers, echter een groot deel kon al snel stoppen omdat bleek dat er gebruik gemaakt was van zelfbruinproducten en/of recentelijk zonnebaden. De overgebleven deelnemers aan de studie waren voornamelijk blank op twee uitzonderingen na met een aziatisch huidtype.

Vergelijkbare berichten

  • Vitamine C – uitgebreid overzicht inclusief onderzoeken

    De wonderbaarlijke werking van vitamine C Mensen produceren zelf geen vitamine C zoals vrijwel alle zoogdieren doen; mensen zijn daarom volledig afhankelijk van hun dagelijkse inname. Stress verhoogt sterk het verbruik van vitamine C; andere zoogdieren produceren grote hoeveelheden vitamine C als ze aan stress blootgesteld worden; bv. muizen 12/13 gram per dag vergeleken met…

  • Cannabisgebruik verlaagt IQ

    WASHINGTON – Het gebruik van cannabis maakt op de lange termijn dommer. Dit concluderen wetenschappers van de Duke University in het Amerikaanse Durham in een studie die bijna 40 jaar heeft geduurd. Er is nu bewezen dat hasjconsumptie ernstige schade toebrengt aan het centrale zenuwstelsel. Naarmate de proefpersoon jonger is bij het beginnen met blowen,…

  • De ergste E-nummers

    E nummers, je kent ze wel. Door de EEG goedgekeurde toevoegingen aan voedsel. Helaas wil ‘goedgekeurd’ niet zeggen gezond. Om maar een voorbeeld te noemen: E 621 ook wel MSG of Monosodium Glutomaat of Smaakversterker genoemd, staat in de USA op de lijst van stoffen die misschien veroorzaker zijn van M.E en M.S. en nog…

  • tip: verzorgingsproducten vrij van aardolie

    Tijdens een van de laatste Reiki Practitioner opleidings-dagen kwamen ook de kwalijke effecten van olie en -alcoholen van aardolie-oorsprong op de huid aan de orde. (voor de nieuwelingen op dit gebied: als er op een label staat ‘alcohol’ of glycerine’ of vergelijkbaar is dit in 99% van de gevallen een aardolie product dat je vervolgens…

  • Gezonde amandelcake

    Er zijn manieren om bijvoorbeeld een cake te maken die echt gezond is. Daarmee bedoel ik veilig voor kinderen, diabetici, ik denk zelfs geheel glutenvrij en je gezond genoeg om als aanvulling bij het ontbijt te gebruiken (naast je fruit…) CAKE VAN AMANDELMEEL: 400 gram amandelmeel (b.v. bij Goodiees, Makro, gezondheidswinkel) 5 eieren (2 geheel,…

  • Frites, chips, zoutjes, brood kankerverwekkend

    Acrylamide in voedingsmiddelen – kanker verwekker In april 2002 ontdekte een Zweeds onderzoeksteam dat acrylamide, een stof die we kennen uit onder meer de verfindustrie, ook voorkomt in voeding. Acrylamide wordt op natuurlijke wijze gevormd tijdens het bakken of frituren van sommige voedingswaren. Er is dus geen sprake van externe vervuiling. Men onderzocht tunnelwerkers of…