Mogelijk sneller oud door drinken frisdrank

door onze redactie internet
LONDEN – Het drinken van fosfaathoudende frisdrank kan mogelijk de oorzaak zijn cheap jerseys van een vroegtijdige veroudering van de huid, evenals van spierweefsel en van schade aan hart en nieren. Dat blijkt uit onderzoek van de gezaghebbende Harvard universiteit.

Het onderzoek is weliswaar tot nu toe uitsluitend gebaseerd op resultaten bij proefdieren, in dit geval muizen. Toch denken de onderzoekers vrij duidelijke aanwijzingen te hebben gevonden dat ook mensen waarschijnlijk door het drinken van veel fris met fosfaat sneller oud zullen worden en ook gezondheidsklachten, met name hartklachten en problemen met de nieren zouden kunnen krijgen. Verschillende soorten koolzuurhoudende frisdrank…

Fosfaat (P) is net als calcium (Ca) een mineraal. Onze wholesale nfl jerseys botten bevatten een By grote hoeveelheid fosfaat en calcium. Net zoals bakstenen en cement bouwstenen zijn voor een sterke muur, zijn fosfaat en calcium bouwstenen voor sterke botten en tanden. Een juiste hoeveelheid fosfaat en calcium zorgen voor een sterk en gezond cheap jerseys skelet.

Volgens onderzoeker Gerald Weissmann zijn frisdranken aangename dorstlessers. Het dorstlessende effect ontstaat door een combinatie van smaak, de verhouding tussen zoet en zuur en het tintelende effect van koolzuur. “Maar wat veel mensen echter niet weten is dat ze met drinken van koolzuurhoudende frisdranken vaak ook een flinke hoeveelheid fosfor binnenkrijgen,” aldus Weissmann. “En uit dit onderzoek is nu naar voren gekomen dat de fosforbalans in ons lichaam van invloed is op het verouderingsproces. Te veel maakt dat we doorslaan en wijn dus sneller ouder worden dan ons mogelijk lief is,” aldus de onderzoeker.

Overigens is deze studie van de Harvard Univesiteit niet de eerste die aanwijzingen biedt dat er wel degelijk gezondheidsbezwaren zouden kunnen kleven aan het drinken van grote hoeveelheden cola en ander frisse koolzuurhoudende frisdrankjes die miljoenen mensen dagelijks door de kelen laten glijden.

Breekbare botten, pancreaskanker ofwel kanker van de alvleesklier, een algehele spierverzwakking en soms zelfs verlammingsverschijnselen, het zijn kankerverwekkend allemaal kwalen die vaak gelinkt worden aan het Debt drinken van frisdrank. Er zijn zelfs onderzoeken die spreken van een verhoogd risico op de bovengemelde scholen kwalen en ziektebeelden bij het drinken van meer dan twee blikjes fris per week.

Uiteraard is de frisdrankindustrie het niet eens met deze onderzoeken. Richard Laming van de Britse Soft drink Association zegt: “Uit onderzoek is ook komen vast te staan dat slechts drie procent van het fosfor dat mensen dagelijks naar binnen krijgen afkomstig is uit wholesale nfl jerseys frisdrank. Wat ons betreft is er dus nauwelijks een vuiltje aan de lucht en kunnen de mensen gewoon lekker doorgaan met het genieten van frisdrank, als onderdeel van hun dagelijkse doen en laten.

Bas Buis
Author: Bas Buis

Reikimaster, bestuur Reiki Ryoho

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie