Voorstel cheap jerseys Raad cheap mlb jerseys van cheap jerseys Europa: Lucho geen Nobody smartphones Novel en draadloze netwerken meer op scholen
In de categorie ‘ongelooflijke verhalen’ hebben we vandaag een voorstel uit de Europese Unie.

Een Europese adviescommissie heeft een voorstel gedaan om de hoeveelheid electromagnetische straling te verminderen. Ze zijn van plan om mobiele telefoons en andere apparaten die straling uitzenden, te verbieden in klaslokalen en op scholen. Ook draadloze netwerken (Wi-Fi) en gsm-masten moeten worden beperkt. Bij het plaatsen van nieuwe masten moeten de lokale autoriteiten en belangengroepen eerst geconsulteerd worden of het wel wenselijk is.

Het voorstel komt van de commissie voor Environment, Agriculture and Local and Regional Affairs van de European Parliamentary Assembly (EPA), een onderdeel van de Council of Europe. Zij brachten een rapport uit met de titel ‘The potential dangers of electromagnetic fields and their effect on the environment’.
Overigens wil de EPA ook het gebruik van babyfoons beperken, omdat die ook straling uitzenden. In het rapport raadt de organisatie aan om kinderen te beschermen, door de hoeveelheid elektromagnetische straling op scholen te beperken.
Specifiek worden genoemd: to ban all mobile phones, DECT phones or WiFi or WLAN systems from classrooms and schools, as advocated by some regional authorities, medical associations and civil society organisations.

De EPA heeft geen doorslaggevende bewijzen dat de straling daadwerkelijk schadelijk is, maar wil de maatregelen uit voorzorg nemen. Wetenschappelijke en klinische bewijzen zullen later volgen. In ieder geval bespaart het waarschijnlijk kosten van de gezondheidszorg, zoals eerder al gelukt is door asbest, sigaretten en loodhoudende benzine aan banden te leggen.

Bas Buis
Author: Bas Buis

Reikimaster, bestuur Reiki Ryoho

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie