Per 23-06-2021 is de website van Reiki Ryoho tweetalig; namelijk Nederlands (de oorspronkelijke taal) en Engels (vertaald vanuit het Nederlands)

Omdat Reiki Ryoho een register kent met erkende Reiki Masters en Reiki Practitioners, waar elke aangeslotene de tekst zelf kan schrijven, is er gekozen voor dynamische vertaling. Dat wil zeggen dat de vertalingen niet tevoren geschreven en gecorrigeerd worden, maar ‘live’ worden gecreëerd, dus op het moment dat een bezoeker de pagina opvraagt. Voordeel daarvan is dat alles te vertalen is en dat de auteur de tekst alleen in het Nederlands hoeft te schrijven. Het nadeel is dat het qua taalgebruik niet altijd perfect is. De automatische vertalingen worden elk jaar beter, maar zijn nog niet altijd foutloos.
Bij het maken van je vermelding in het register of een activiteit voor de agenda schrijf je gewoon in het Nederlands, de website zorgt verder voor de vertaling naar het Engels. De titel van de vermelding of een activiteit wordt bewust niet vertaald. Reden is dat persoonsnamen in een andere taal heel anders worden; van Houten is dan opeens From Wood. Ook de bedrijfsnaam (praktijk) en het adres (straat, plaats en land) blijft zoals het in de oorspronkelijke taal is geschreven, dus bewust zonder vertaling om te voorkomen dat bijvoorbeeld Houtstraat na de vertaling Woodstreet is.

De Reiki Practitioners en Reiki masters zijn nu nog beter te vinden!

Bas Buis
Author: Bas Buis

Reikimaster, bestuur Reiki Ryoho

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie